Bani de la PNRR pentru microbuze electrice destinate elevilor din 34 de comune din Cluj

Trimite și altora

Un proiect, în valoare de 36.442.179,20 lei, inclusiv TVA, a fost câștigat de către Consiliul Județean (CJ) Cluj și va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj” urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru cursanți, cu precădere pentru cei din zonele izolate, cu o populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum de energie redus.

Prin intermediul acestui proiect, elevii din 34 de comune clujene vor beneficia de microbuze școlare electrice ultramoderne.

“Vorbim despre o investiție deosebită pentru mediul școlar, prin intermediul căreia vom facilita accesul elevilor la educație, contribuind, astfel, la reducerea absenteismului școlar. Ne dorim să asigurăm tuturor tinerilor condiții egale de învățare și dezvoltare pentru că educația reprezintă viitorul nostru, ca națiune și cea mai sigură cale de a reuși în viață, pentru tinerele generații. În același timp, noile microbuze, prietenoase cu mediul, se  încadrează în “componenta verde” pe care am imprimat-o investițiilor demarate în ultima perioadă” spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Cele 34 de unități administrativ-teritoriale clujene care vor beneficia de câte un asemenea mijloc de transport, cu o capacitate de 16+1 locuri sunt:
– Comuna Chiuiești
– Comuna Sânpaul
– Comuna Cămărașu
– Comuna Poieni
– Comuna Cășeiu
– Comuna Mărișel
– Comuna Iara
– Comuna Beliș
– Comuna Căpușu Mare
– Comuna Măguri-Răcătău
– Comuna Așchileu
– Comuna Negreni
– Comuna Mănăstireni
– Comuna Râșca
– Comuna Aluniș
– Comuna Vad
– Comuna Mociu
– Comuna Căianu
– Comuna Băișoara
– Comuna Ciurila
– Comuna Luna
– Comuna Ciucea
– Comuna Sic
– Comuna Aghireșu
– Comuna Chinteni
– Comuna Izvoru Crișului
– Comuna Cojocna
– Comuna Tureni
– Comuna Iclod
– Comuna Frata
– Comuna Geaca
– Comuna Mihai Viteazu
– Comuna Săcuieu
– Comuna Moldovenești

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY