Primăria Chinteni vrea microbuze electrice

Trimite și altora

Comuna Chinteni din județul Cluj va avea mai multe microbuze electrice destinate transportului elevilor. De asemenea, Primăria Chinteni vrea să amenajeze mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice pe care localnicii au început să le cumpere.

Autoritățile locale din Chinteni vor să utilizeze fondurile nerambursabile destinate protejării mediului pentru a cumpăra microbuze electrice pentru transportul elevilor. În prima fază, ar fi nevoie de două astfel de microbuze, spune primarul Lucia Suciu.

Un alt proiect este amenajarea a trei stații de încărcare pentru mașinile electrice. Cel puțin în parte, aceste stații ar putea fi alimentate cu energie regenerabilă, mai spune primarul Lucia Suciu.

Primarul din Chinteni vrea să convingă și conducerea Companiei de Transport Public, care deservește zona metropolitană Cluj, să prelungească în viitor, și prin comună, traseul autobuzelor electrice care circulă deja prin Cluj-Napoca. În prezent, transportul public din Chinteni este asigurat de autobuze cu propulsie realizată cu ajutorul combustibililor fosili.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY