Record istoric de peste 700.000 de CV-uri depuse pe BestJobs

Trimite și altora

Căutările de clujbe au atins noi maxime istorice în luna august odată cu amplificarea eforturilor oamenilor de a face o schimbare în carieră. Cu peste 700.000 de candidaturi, a fost înregistrat un record absolut de activitate la nivelul ultimilor trei ani. Rezultatele sunt cu atât mai impresionante cu cât activitatea în lunile de vară este, de regulă, minimă în recrutare. De această dată însă, numai în luna august, s-au completat peste 35.000 de CV-uri noi, cele mai multe din categoria de candidați de nivel mediu.

„Vara aceasta ne-a depășit cu totul așteptările în ceea ce privește activitatea candidaților. Dacă luna iulie ne-a luat prin surprindere cu un număr foarte mare de aplicări (n.r. – candidaturi), luna august a înregistrat un nou record istoric din ultimii trei ani. Acest lucru demonstrează că oamenii au o nevoie tot mai mare de schimbare în carieră, după acești ani de incertitudini și adaptare continuă, încât au fost dispuși în număr atât de mare să-și sacrifice concediul și timpul liber pentru a identifica noi oportunități”, a declarat Ana Vișian, directoare de marketing la BestJobs.

Totodată, slujbele disponibile din categoria entry-level, în special pe cele din retail și telemarketing au creat o competiție majoră între candidați. Fiecare rol a atrs mii de candidați. Astfel, un post de asistent vânzări cu norma parțială în cadrul unui cunoscut comerciant de haine a atras aproape 3.000 de candidaturi, în timp ce alte poziții precum operator introducere date (fără experiență), documentare/ introducere produse în magazinul online, ofițer de telemarketing, serviciu de clienți în limba română (la distanță) au adunat circa 5.000 de CV-uri fiecare. În plus, expresia „fără experiență” a fost în topul căutărilor realizate în august pe bestjobs, cu aproximativ 20.000 de interogări.

În ciuda competiției din categoria de slujbe pentru debutanți, cei mai activi candidați au fost în luna august cei din segmentul de vârstă 25-34 de ani, care au reprezentat 35% din totalul candidaților. Mai vizibili decât în lunile anterioare au fost și candidații 35-44 de ani, adică 28% pe bestjobs. Totodată, femeile au fost și în această lună cu mult mai numeroase decât bărbații.

Cele mai multe candidaturi se duc către comerț, care înregistrează lunar peste 120.000, urmat de management (100.000 de candidați), financiar/ contabilitate (70.000 de candidați) și IT/ telecom (peste 60.000 de candidați).

Dintre cei care utilizează funcția de căutare a platformei bestjobs, cei mai mulți au vizat joburi de „șofer” (cu 30.000 de căutări), „inginer” (cu 18.000 de căutări), „manager” și „contabil” (cu 15.000 de căutări fiecare). Și rolurile „part-time” au apărut în căutările candidaților, în număr de 15.000.

Mai mult, candidații urmăresc în continuare oportunitățile la distanță. Peste 35.000 de căutări sunt realizate în august după acest cuvânt-cheie. În plus, candidaturile pentru pozițiile la distanță au depășit 110.000 în această lună, în condițiile în care volumul ofertelor ce presupun munca de la distanță a rămas constant.

Ofertele din Municipiul București au atras peste 300.000 de CV-uri în august, urmate de cele din Timiș (90.000 de candidați), Cluj (75.000 de candidați) și Brașov (63.000 de candidați).

La nivel național, printre companiile la care au candidați cei mai mulți solicitanți se numără Profi, Lidl Discount, ING România, Flanco Retail, Regina Maria și Inditex.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY