Turismul istoric se dezvoltă la Cluj

Trimite și altora

Turismul istoric se dezvoltă rapid în județul Cluj. Și aceasta în condițiile în care tot mai multe publicații internaționale promovează patrimoniul istoric al Clujului. În condițiile în care aeroportul internațional din Cluj este bine conectat cu alte regiuni din Europa, orașul atrage foarte mulți amatori de excursii de tip city break.

Clujul a devenit o adevărată destinație turistică, ce atrage foarte mulți vizitatori din străinătate. Oficial, anul trecut, în Cluj s-au cazat aproape 90.000 de oaspeți din străinătate, iar în acest an sunt șanse să fie depășit pragul de 100.000 de turiști străini. În primele patru luni ale acestui an, aproape 20.000 de turiști străini au ajuns deja în Cluj. Numărul lor va crește considerabil, în condițiile în care, în următoarele săptămâni, vor fi organizate mari festivaluri, precum Electric Castle sau Untold. Mulți dintre acești turiști nu vin doar pentru festivaluri, ci se bucură și de patrimoniul cultural, spune decanul Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Șerban Țigănaș.

Patrimoniul istoric este un element decisiv în dezvoltarea acestui tip de turism, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Pe lângă palate, muzee și biserici, un ansamblu care atrage mulți turiști este Cimitirul Central din Cluj. Acesta este un adevărat Pere Lachaise al Transilvaniei, deoarece include monumente funerare ale unor personalități importante pentru întreaga Europă Centrală, spune istoricul Leonard Horvath.

Datele oficiale referitoare la interesul turiștilor sunt confirmate și de studii private. Potrivit unei companii internaționale, până acum, peste 85.000 de oameni au căutat cazare în Cluj, mai mulți decât cei 81.000 de oameni care au căutat cazare în Constanța, în plin sezon estival.

Foto: De la Otto Schemmel at germană Wikipedia – Self-photographed, CC BY-SA 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19611795

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY