Care este valoarea contribuțiilor plătite de E On la bugetul de stat

Trimite și altora

E.ON este unul dintre marii contribuabili din România la bugetul de stat și bugetele locale. Valoarea totală a contribuțiilor a depășit anul trecut 1,8 miliarde de lei (circa 370 milioane euro), cu 80% mai mult decât în anul precedent, potrivit Raportului de sustenabilitate al companiei, lansat în această săptămână. În cei 17 ani de prezență în România, sumele virate de E.ON sub formă de taxe și impozite se situează la circa 14 miliarde lei (peste 3 miliarde euro). 

Totodată, E.ON este un partener important pentru circa 2.000 de furnizori de pe întreg lanțul de aprovizionare, dintre care 95% sunt cu capital autohton. Anul trecut, valoarea achizițiilor companiilor din grup a depășit 1,14 miliarde lei (peste 231 milioane euro). Suma nu include valoarea achizițiilor de electricitate și gaze naturale destinate celor circa 3,4 milioane de clienți din România. În anul 2022, toți furnizorii noi au fost selectați având în vedere și criterii de mediu.

 

Investiții sustenabile

 

Investițiile realizate de Grupul E.ON din România pe parcursul anului 2022, în valoare de 654 milioane de lei (circa 133 milioane euro), s-au concentrat pe extinderea și modernizarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică, pentru a răspunde nevoilor tranziției energetice, a crește capacitatea rețelelor de a conecta noi surse de energie regenerabilă, precum și a impulsiona digitalizarea serviciilor. Toate acestea contribuie la un viitor mai verde prin reducerea impactului asupra mediului, dar și la servicii mai bune pentru clienți.

De exemplu, numărul prosumatorilor conectați la rețeaua Delgaz Grid a crescut exponențial în ultimii ani, de la doar 67 în 2020 la circa 6.500 la finele anului trecut, pentru ca la începutul lunii iunie a acestui an să ajungă la aproape 9.500, estimările pentru sfârșitul anului fiind că această cifră va ajunge la circa 12.000.

De asemenea, Delgaz Grid a înregistrat anul trecut cea mai mică durată medie a întreruperilor neplanificate în rețea. Aceasta a scăzut la 76,44 de minute pe an, mult sub media pe țară de 108,25 de minute, ceea ce plasează compania pe prima poziție în rândul distribuitorilor din România. Față de momentul privatizării, când durata întreruperilor era de 1.800 de minute/an, situația s-a îmbunătățit de peste 20 de ori.

 

Tehnologii inovative

 

Un pas important în tranziția energetică îl reprezintă implementarea tehnologiilor cu hidrogen în sistemul de distribuție a gazelor naturale. Astfel, proiectul 20HyGrid demarat în anul 2022, o premieră pentru România, își propune să demonstreze că, din punct de vedere tehnic, este posibilă și sigură adăugarea de hidrogen, în proporție de 20% din volum, în rețelele de distribuție și instalațiile de utilizare a gazelor naturale existente în România – fără a fi nevoie de modificări ale acestora.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY