De ce nu au votat parlamentarii PNL bugetul de stat

Trimite și altora

Parlamentarii PNL au refuzat să voteze legea bugetului de stat pentru că aceasta este fundamentată pe niște cifre nerealiste. Mai mult, legea adoptată de Parlament nu ar încuraja deloc investițiile, a declarat vicepreședintele PNL, deputatul de Cluj, Adrian Oros.

”Iată cifrele: un PIB care crește ca Făt Frumos la 1022,5 miliarde, mai degrabă pe baze inflaționiste, o inflație de 2,8% și un curs leu/euro de 4,67 lei – cifre care nu au nicio legătură cu realitatea. Bugetul mizează pe o creștere economică de 5,5% – greu de obținut fără investiții. Anul trecut creșterea economică a decelerat până la 4%. Comisia Europeană, FMI și alte organisme au o cu totul estimare de creștere economică pentru 2019 – 3,7-3,8 la sută. Motorul de creștere economică pe care a mizat PSD-ALDE s-a gripat. Consumul este într-o puternică scădere. Guvernul mai mizează pe o rată a șomajului mult prea optimistă – de 3,2% – în condițiile în care sectorul construcțiilor este de 6 luni pe scădere”, a spus Adrian Oros.

Criticile PNL la adresa legii bugetului de stat au fost prezentate într-o conferință comună de presă susținută de către deputații Florin Stamatian și Adrian Oros. Legea a fost adoptată de Parlament, însă, pentru a intra în vigoare, trebuie promulgată pe președintele României, Klaus Iohannis.

Comments

comments

SHARE
Previous articleIohannis, la Munchen: E nevoie de întărirea poziției NATO în Est
Next articleRFI: Guvernul schimbă programul Prima Casă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight + 2 =