Încep lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte din județul Cluj

Trimite și altora

Contractul de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte a județului Cluj a fost semnat de către președintele CJ Cluj, Alin Tișe, directorul general al Companiei de Apă „Someș”, Călin Neamțu, și primarii comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău.

Această nouă investiție vine în completarea celor deja realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni.

Contractul de lucrări “Alimentare cu apă în comunele Călățele, Mănăstireni,, Râșca și Beliș din sursa orașului Huedin” are o valoare de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni. Vor fi, astfel, realizați cca. 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY