4 milioane de euro pentru apa potabilă din zona de munte a Clujului

Trimite și altora

Demararea unei noi investiții în infrastructura de apă a județului Cluj, a fost anunțată de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Aceasta vizează extinderea rețelei publice de apă potabilă a județului în zona de munte, prin racordarea comunelor Călățele, unde există deja o rețea, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel și Măguri-Răcătău.

Valoarea totală estimată a investiției este de 4.000.000 de euro, inclusiv TVA, banii urmând să fie asigurați printr-o alocare bugetară multianuală, din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj.

Conform variantei agreate a proiectul tehnic elaborat alături de specialiștii Companiei de Apă „Someș”, investiția va consta în realizarea unei aducțiuni de apă în lungime de cca. 40 de km, care să pornească din zona orașului Huedin înspre zona montană. De asemenea, vor mai fi edificate peste 30 de km de conducte de distribuție a apei, patru rezervoare de înmagazinare a apei de mare capacitate, dar și alte cinci stații de pompare performante.

„???? ? ?????????? ???????? ? ?????????? ??????, ? ?????????? ?? ???? ? ??? ???????? ?? ????? ??? ???. ???????? ?? ???????? ?? ??? ????? ??????? ????? ?????????? ?????? ? ?????? ????????? ?? ??? ??? ????? ????, ???? ??? ????????? ??????? ??, ???? ??????????? ??????????????? ??????? ?? ????????? ??????? ???????? ????????” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Scopul acestei investiții este acela de a crește nivelul de trai al locuitorilor din arealul vizat și de a îmbunătăți condițiile igienico-sanitare din gospodării. De asemenea, introducerea apei potabile în sistem continuu va crește în mod considerabil atractivitatea turistică și investițională a zonei montane.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY