4 milioane de euro pentru apa potabilă din zona de munte a Clujului

Trimite și altora

Demararea unei noi investiții în infrastructura de apă a județului Cluj, a fost anunțată de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Aceasta vizează extinderea rețelei publice de apă potabilă a județului în zona de munte, prin racordarea comunelor Călățele, unde există deja o rețea, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel și Măguri-Răcătău.

Valoarea totală estimată a investiției este de 4.000.000 de euro, inclusiv TVA, banii urmând să fie asigurați printr-o alocare bugetară multianuală, din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj.

Conform variantei agreate a proiectul tehnic elaborat alături de specialiștii Companiei de Apă „Someș”, investiția va consta în realizarea unei aducțiuni de apă în lungime de cca. 40 de km, care să pornească din zona orașului Huedin înspre zona montană. De asemenea, vor mai fi edificate peste 30 de km de conducte de distribuție a apei, patru rezervoare de înmagazinare a apei de mare capacitate, dar și alte cinci stații de pompare performante.

„𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘰𝘳𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵𝘢 𝘢 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘮𝘢𝘯𝘥𝘢𝘵, 𝘰 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘰 𝘷𝘰𝘮 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢 𝘪𝘯 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮 𝘥𝘰𝘪 𝘢𝘯𝘪. 𝘐𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘶 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘢 𝘚𝘰𝘮𝘦𝘴 𝘥𝘦𝘱𝘶𝘯𝘦𝘮 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘦𝘧𝘰𝘳𝘵𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘪 𝘴𝘤𝘶𝘳𝘵 𝘵𝘪𝘮𝘱, 𝘪𝘯𝘤𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘢𝘷𝘢𝘳𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘢𝘯, 𝘥𝘶𝘱𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘰𝘤𝘶𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘴𝘪 𝘰𝘣𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳 𝘢𝘷𝘪𝘻𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Scopul acestei investiții este acela de a crește nivelul de trai al locuitorilor din arealul vizat și de a îmbunătăți condițiile igienico-sanitare din gospodării. De asemenea, introducerea apei potabile în sistem continuu va crește în mod considerabil atractivitatea turistică și investițională a zonei montane.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × one =