Bani și asistență pentru proprietarii care își împăduresc terenurile

Trimite și altora

Proprietarii care decid să își împădurească terenurile, astfel încât, acestea să redevină verzi până în anul 2026, vor primi bani și asistență prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Campania de împădurire costă peste 400 de milioane de euro.

„E un lucru care se întâmplă în premieră, respectiv, nu doar această posibilitate de a finanţa tot ce înseamnă servicii de împădurire, ci tot ce înseamnă servicii silvice pentru primii ani până când asigurăm starea de masiv a pădurii respective, dar ulterior încă 20 de ani”, explică ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Prin noul program de împădurire, orice deţinător de teren poate înființa o pădure şi va primi bani care reprezintă atât costul înfiinţării, cât şi prime pentru captarea carbonului. Suma depășește 450 euro pe an şi pe hectar pentru aceste servicii. Sunt prevăzuți bani pentru întocmirea proiectelor, săparea gropilor, plantarea puieţilor, tratamentele şi îngrijirea lor pentru o perioadă de şase ani, dar şi o primă anuală de compensare a pierderilor din venit agricol de 190 de euro pe hectar timp de 12 ani.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY