BCR a lansat o emisiune de obligațiuni de un miliard de lei

Trimite și altora

BCR a lansat o emisiune de obligațiuni în valoare un miliard de lei. În total, până acum, această bancă a totalizat 10 emisiuni de obligațiuni în valoare de 8,8 miliarde de lei.

Emisiunea curentă constă în obligațiuni senior nepreferențiale, cu o maturitate de 6 ani. Obligațiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch și Baa2 din partea Moody’s. BCR a emis 2,000 de acțiuni cu o valoare nominală de 500,000 RON, cu o dobândă fixă de 7,55% .

„BCR susține dezvoltarea pieței locale de capital prin investiții responsabile, care au impact direct în societate, și continuă să promoveze educația financiară și investițională. De altfel, prin lansarea acestei noi emisiuni de obligațiuni de 1 miliard de lei, readucem în atenție faptul că piața de capital este un instrument important de finanțare pentru economia reală, care sprijină creșterea economică, distribuirea riscului și stabilitatea financiară. Le mulțumim investitorilor și partenerilor de la Bursa de Valori București pentru încredere și pentru că împreună stimulăm o economie puternică și rezilientă, care generează valoare pe termen lung pentru România”, a menționat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

„De la recordul din anul 2021, când Banca Comercială Română emitea cea mai mare emisiune de obligațiuni de la acea dată pe piața locală, continuând cu debutul băncii în luna mai a acestui an pe piețele internaționale, prin listarea primei emisiuni  de euroobligațiuni verzi, emisă de o bancă românească și până la noua emisiune de obligațiuni care debutează astăzi la bursă, Banca Comercială Română a demonstrat că este un partener veritabil în dezvoltarea ecosistemului din jurul Bursei de Valori București și, implicit, a economiei României.”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY