Hotelul de Gheață din Bâlea Lac, promovat în peste 300 de publicații din întreaga lume

Trimite și altora

Cel mai cunoscut hotel de iarnă din România este promovat în mai mult de 300 de publicații din întreaga lume. Povestea Hotelului de Gheață din Bâlea Lac a ajuns să fie relatată inclusiv de prestigioasa agenție Associated Press.

Presa internațională a relatat despre acest proiect în contextul în care, de la jumătatea săptămânii trecute, în căldarea glaciară a Lacului Bâlea din Masivul Făgăraș au început lucrările de edificare al celui de-al șaptesprezecelea hotel de gheață. Ineditul hotel se ridică în același amplasament ca și cele din sezoanele trecute, dar strategia echipei de constructori și tehnologia folosită de aceștia sunt puțin diferite. Schimbările sunt determinate de condițiile meteorologice înregistrate în zona Bâlea Lac și de necesitatea eficientizării activității.

Sute de „cărămizi” de gheață au fost decupate deja din calota Lacului Bâlea pentru a fi folosite pentru baza hotelului de gheață. De asemenea, cupola holurilor și camerelor este realizată din zăpadă întărită cu apă înghețată. Apoi, aceasta este depusă peste baloane gigant umflate sub presiune mare. Zăpada artificială suflată de tunuri speciale completează fațada obiectivului.

Includerea Hotel of Ice Bâlea Lac în rândul celor mai fascinante destinații de iarnă din întreaga lume a atras atenția mass media. În aceste zile, aproximativ 300 de publicații sau bloguri celebre dedicate pasionaților de călătorie și aventură au alocat deja spații importante acestui subiect.

Drept urmare, este de așteptat ca sezonul 2023 – 2024 să fie unul cu adevărat deosebit, iar numărul oaspeților și vizitatorilor să atingă un adevărat record.

”Art & Ice”, noul Hotel de Gheață de la Bâlea Lac, va avea în prima fază 20 de camere, restaurant și bar. Toate încăperile sunt unite printr-o serie de holuri. Decorul interior al hotelului va fi astfel realizat încât să fie respectată tema proiectului de marketing turistic din acest sezon, iar fiecare cameră va purta numele unei personalități importante
din diverse sectoare ale artei, artiști sau iubitori ai artelor. 10 camere vor purta numele unor personalități feminine iar 10 vor fi numite după personalități masculine ale artei.

După ce, în urmă cu câțiva ani, Hotelul de Gheață din Bâlea Lac a omagiat personalitatea Regelui Ferdinand I al României, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, în acest sezon vor fi omagiate două mari personalități aristocratice ale mapamondului, recunoscute și pentru iubirea și aprecierea față de artă: Regina Maria a României și Regina Elisabeta a Marii Britanii – cel mai longeviv monarh al lumii.

Celelalte personalități feminine care vor fi promovate prin numele acestui hotel sunt : Madona, ⁠Marilyn Monroe, ⁠Grace Kelly, ⁠Corina Chiriac, ⁠Cecilia Cutescu-Stork, ⁠Haricleea Hartulari-Darclee, ⁠Angela Similea și ⁠Marlene Dietrich.

Americanul Andy Warhol, un complex și cunoscut artist contemporan, ce a activat într-o varietate de medii, inclusiv pictură, serigrafie, fotografie, film și sculptură, va da numele său unei camere a Hotelului de Gheață Bâlea Lac. Chiar dacă personalitatea sa a stârnit multe controverse, Andy Warhol a reușit să devină o figură artistică emblematică a
vremurilor sale, iar stilurile sale sunt recunoscute și adoptate  de artiștii zilelor noastre. În sezonul 2023 – 2024, Hotelul de Gheață „Art & Ice” Bâlea Lac va fi gazda în premiere în Europa de Est al lansării cărții „Warhol after Warhol”, scrisă de Richard Dorment, lansată în urmă cu puțin timp la Londra și New York.

O altă cameră a viitorului palat de cleștar se va numi „Dracula/Hotel Transilvania Cluj”. Și aceasta pentru că Dracula este un brand asociat cu Transilvania, extrem de cunoscut la nivel internațional, însă mai puțină lume cunoaște faptul că Hotelul Transilvania din Cluj-Napoca este hotelul real din istoria imaginară a romancierului Bram Stoker, scriitorul irlandez autor al romanului „Dracula”. După îndelungi cercetări, istoricii au stabilit că
Hotelul Royale din Klausenburg se identifica cu Hotelul Transilvania din Cluj-Napoca, care, în acele vremuri, purta numele de „Regina Angliei”. În acest hotel, ar fi poposit avocatul britanic Jonathan Harker în drumul lui spre castelul Bran al contelui Dracula, pentru a intermedia o tranzacție imobiliara a acestuia in Carfax London.

Alegerea acestui nume pentru o cameră a Hotelului de Gheață are legătură și cu lansarea „Cultural Routes Winter Experience in Romania by Historic Cafes Route”, primul produs turistic al Historic Cafes Route cu destinația Hotelul de Gheață Bâlea Lac din România care pune în aplicare obiectivele stabilite în cadrul forumului internațional organizat pentru cele 48 de route culturale acreditate de Consiliul Europei în anul 2019 la Sibiu.

Ruta istorică și culturală este promomovată de pperatorul www.untravelldpaths.com cu următorul titlu: Cultural Routes Winter Experience in Romania by Historic Cafés Route

Celelalte camere ale hotelului vor purta numele ⁠Mircea Codrea, ⁠Eugen Petri, ⁠Gheorghe Lazăr, ⁠Cătălin Botezatu, ⁠Lucian Blaga, ⁠Dan Dumitrana, ⁠Elvis Presley și ⁠Freddie Mercury. Hotelul de Gheață din Bâlea Lac este singurul obiectiv de acest fel din partea de Sud–Est a Europei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY