Cluj Today: Donație de echipament sportiv pentru Gimnaziul Ion Sârbu din Mașcăuți (Moldova)

Trimite și altora

Elevii Gimnaziului Ion Sârbu din Mașcăuți (Criuleni, Moldova) au primit o importantă donație de echipament sportiv din Polonia. Acest echipament va fi folosit de echipa de fotbal a gimnaziului, potrivit ClujToday.ro.

Echipamentul a fost donat de antreprenorul Piotr Urbanowicz, reprezentant al Clubului Monarhiștilor Polonezi și al Konfederacjiei Spisska. ”Am ajuns la Mașcăuți în contextul Forumului Regal de la Chișinău, organizat la începutul acestui an, la inițiativa Alteței Sale Regale Principelui Consort Radu al României. După lucrările Forumului, am venit în Mașcăuți pentru a participa la o donație de carte oferită de monarhiștii români, prin intermediul domnului Istvan Vakar, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, și la inaugurarea laboratorului de informatică, dotat de alți monarhiști din România, Artur și Angela Grasberger. Pentru a întări prietenia dintre monarhiștii polonezi și români, inclusiv cei din Moldova, am decis să ofer această donație”, a spus Piotr Urbanowicz.

Cea care a intermediat această donație este Aurelia Salicov, co-președintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei din Moldova, vicepreședintele International Business Society și, totodată, fiică a satului Mașcăuți. ”Mă bucur foarte mult de faptul că aceste legături de prietenie, care înfloresc sub egida Familiei Regale a României, se concretizează în astfel de gesturi frumoase. Vom continua să ne implicăm în comunitățile locale și să îi ajutăm pe cei aflați în nevoie, pentru că acesta este spiritul etic promovat de Familia Regală. Le mulțumesc domnilor Piotr Urbanowicz, cel care a făcut donația, și Ionuț Coman, antreprenor din Cluj, care ne-a ajutat să concretizăm acest proiect”, a declarat Aurelia Salicov.

”Le mulțumim prietenilor din Polonia pentru acest gest frumos. Copiii din Mașcăuți s-au bucurat foarte mult atunci când au sosit cutiile cu echipament sportiv”, a declarat directoarea Gimnaziului Ion Sârbu din Mașcăuți, Angela Carțân.

Satul Mașcăuți și Gimnaziul Ion Sârbu au fost vizitate în acest an de Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României. Anul trecut, Mașcăuțiul a fost vizitat de o numeroasă delegație de reprezentanți ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei din România și Moldova, ai Accademiei Internaționale a Sfântului Mauritius de la Vatican și ai Konfederacjiei Spisska din Polonia.

Pe lângă vizita ASR Principesei Sofia a României, Familia Regală a României a mai fost prezentă în Moldova de două ori în acest an. În luna februarie, ASR Principele Consort Radu al României a deschis lucrările Forumului Regal de la Chișinău, iar în luna noiembrie, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de ASR Principele Consort Radu al României au ajuns la Chișinău pentru a susține parcursul european al Moldovei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY