Grupul TeraPlast achiziționează producătorul de țevi Palplast din Republica Moldova

Trimite și altora

Grupul TeraPlast anunță achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Palplast din Călărași, Republica Moldova. Compania deține două linii de producție pentru țevi din polietilenă de înaltă densitate, destinate rețelelor de alimentare cu apă și gaz. 

Părțile au stabilit o valoare a tranzacției de 1,8 milioane de euro, compusă din 1 milion de euro ca aport al TeraPlast SA la capitalul Palplast Moldova și 800 de mii de euro care vor fi plătiți către acționarul existent.

Astfel, structura acționariatului va fi compusă din TeraPlast, cu o participație de 51% și Fribourg Capital, acționarul actual, cu 49%.

Suma de 1 milion de euro va fi folosită de Palplast Moldova pentru diversificarea capacității de producție și extinderea platformei logistice existente.

„Extinderea geografică și creșterea prin fuziuni și achiziții sunt obiective strategice ale Grupului TeraPlast. Intrarea cu o unitate de producție în Republica Moldova reprezintă un alt pas în implementarea acestei strategii. Piața are un potențial imens, iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană deschide porțile fondurilor de pre-aderare. Este mult de lucru într-o țară în care populația rurală are o rată de acces de 4% la rețele de canalizare. Fondurile care urmează să vină constituie garanția unui business solid pentru anii următori”, a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

Palplast SRL Republica Moldova este un producător de țevi din polietilenă, a cărui fabrică este amplasată în centrul Republicii Moldova, în municipiul Călărași, la doar 50 de kilometri de capitala Chișinău.

„Vorbim aceeași limbă și un milion de cetățeni români locuiesc în Republica Moldova. Avem șansa să contribuim la dezvoltarea acestei țări, oferindu-le produse pentru construirea infrastructurii, dar și locuri de muncă, atât la ei acasă, cât și în fabricile Grupului din România. Așa vedem să avem un aport în dezvoltarea economiei locale din Republica Moldova, dar și a Grupului TeraPlast”, a adăugat dDorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

„Odată cu apropierea de UE, anticipăm o creștere exponențială a cererii de materiale și țevi pentru infrastructură în Republica Moldova. Colaborarea cu TeraPlast ne va permite să menținem poziția de lider în piața locală” a declarat Ion Sturza, președintele Fribourg Capital.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY