Goodyear propune soluții avansate de mobilitate

Trimite și altora

Goodyear prezintă la ediția de anul acesta a CES produse și soluții care vor facilita mobilitatea de astăzi și din viitor.

CES este unul dintre cele mai mari evenimente la nivel mondial din domeniul tehnologiei și, în ultimii ani, a devenit un eveniment comercial important și pentru companiile de mobilitate.

Standul Goodyear se concentrează pe abordarea formelor avansate de mobilitate, cum ar fi tehnologiile inteligente pentru colectarea datelor despre anvelope, dezvoltarea virtuală a anvelopelor și serviciile pentru flote. Obiectivul companiei, așa cum se menționează în raportul de responsabilitate corporativă, este de a reinventa anvelopele și serviciile conexe, cu tehnologii inteligente bazate pe date și senzori în toate produsele noi până în 2027.

Goodyear și TNO (Dutch Organization for Applied Scientific Research) prezintă noi posibilități de îmbunătățire a siguranței vehiculelor prin integrarea tehnologiilor inteligente pentru anvelope (Goodyear SightLine) în controller-ul sistemului de antiblocare a roților (ABS) al unui vehicul de testare.

Sistemul ABS este o componentă de siguranță importantă a vehiculelor moderne, concepută pentru a ajuta șoferul să mențină controlul asupra direcției în timpul frânării. Prin cercetare și testare desfășurate pe un vehicul de testare, Goodyear și TNO au demonstrat că un ABS îmbunătățit, echipat cu informații despre tipul și caracteristicile anvelopei, cum ar fi starea de uzură, poate îmbunătăți eficiența generală a sistemului și poate reduce distanța de frânare cu până la 1,75 metri.

Potrivit Administrației Naționale de Siguranță a Traficului pe Autostrăzi (National Highway Traffic Safety Administration), au avut loc peste 1,7 milioane de coliziuni din spate în 2021, reprezentând aproape o treime din totalul accidentelor din Statele Unite.

Integrarea sistemului ABS cu tehnologiile inteligente pentru colectarea datelor despre anvelope poate îmbunătăți performanța distanței de oprire, ceea ce are potențialul de a ajuta șoferii să evite accidentele și să reducă severitatea coliziunilor, ajutând la creșterea siguranței rutiere.

Goodyear și compania germană ZF colaborează pentru a îmbunătăți controlul deplasării vehiculelor cu ajutorul tehnologiilor inteligente pentru colectarea datelor despre anvelope

Colaborarea oferă Goodyear SightLine, o suită de tehnologii inteligente pentru colectarea datelor despre anvelope, din ecosistemul ZF cubiX®, un software scalabil de control al deplasării vehiculelor care coordonează toate aspectele dinamicii vehiculelor. Acest lucru oferă date suplimentare despre anvelope și drum sistemului integrat în șasiu și permite atât o experiență de conducere îmbunătățită, cât și confort, control și eficiență superioare.

Integrarea dintre cubiX® și SightLine a primit una dintre mențiunile din cadrul premiilor CES 2024 Innovation Award, în cadrul categoriei „Tehnologii pentru vehicule și mobilitate avansată”.

Soluția Goodyear SightLine este capabilă să detecteze din timp acvaplanarea parțială și oferă recomandări referitoare la viteza optimă pentru a îmbunătăți controlul vehiculului. Mai mult, atunci când este detectat un nivel ridicat de acvaplanare sporită, cu datele furnizate de tehnologiile inteligente pentru anvelope, software-ul cubiX este conceput pentru a instrui servomotoarele de pe șasiu să aplice măsuri corective și stabilizează vehiculul.

În plus, sinergia dintre Goodyear SightLine și randamentul cubiX poate oferi o reacție îmbunătățită a vehiculului, o direcție mai corectă și mai liniară. Așadar, șoferul beneficiază de un răspuns îmbunătățit al vehiculului în viraje, o stabilitate sporită, o sarcină de lucru redusă pentru controllere și reduce nevoia de intervenții intruzive la minimum.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY