Finlandezii investesc 650 de milioane de euro în Transilvania

Trimite și altora

Una dintre cele mai importante companii finlandeze, Nokian Tyres, va investi suma de 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope. Aceasta va fi construită în Oradea.

Decizia de a investi în Oradea vine după ce firma finlandeză și-a închis fabrica pe care o avea în Sankt Petersburg și și-a oprit de tot activitatea în Rusia, în contextul invaziei rusești din Ucraina. Potrivit HotNews, salariile nete care vor fi oferite vor de peste 5.800 de lei, pentru că firma finlandeză dorește să atragă muncitori nu doar din vestul României, ci și din estul Ungariei.

Fabrica din Oradea va avea aproximativ 500 de angajați. În ea vor fi produse anvelope pentru SUV-uri și mașini de clasă mare. Construcția fabricii ar urma să înceapă în următoarele săptămâni, iar primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de producție în anul 2024.

După închiderea fabricii din Rusia, compania finlandeză mai are 4.900 de angajați, la nivel global. Nokian Tyres are fabrici, în prezent, în Finlanda și în Statele Unite ale Americii.

În prezent, în Transilvania, mai există o fabrică de anvelope, deținută de Michelin în Zalău. De asemenea, grupul olandez Van Wijk are o unitate de reșapat anvelope în localitatea Gilău, județul Cluj. A existat și o companie românească, în Luduș, Romvelo, dar aceasta a dat faliment în urmă cu mai mulți ani.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY