Evenimentul de Multiplicare Atribuie Succesul și Extinderea Proiectului Erasmus+ “Up Rural”

Trimite și altora

Proiectul Erasmus+ “Up Rural” a sărbătorit evenimentul său de multiplicare la Hotel Continental Forum din Târgu-Mureș, România. Evenimentul a avut loc în data de 19 octombrie 2023. Această ocazie de referință a adunat 79 de participanți fizic și încă 100 de participanți online. Evenimentul a inclus vorbitori de seamă, printre care reprezentanți ai organizațiilor cheie precum AFIR, AM PNDR MADR, LAPAR, Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, CECCAR și Copa. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai a 23 Grupuri de Acțiune Locală (GAL) din România, parteneri ai proiectului Erasmus+ Up Rural, ofițeri de dezvoltare rurală instruiți în cadrul proiectului și diverse autorități locale și mass media, potrivit ClujToday.ro.

Evenimentul de Multiplicare “Up Rural”, găzduit de Asociația GAL Napoca Porolissum, a servit ca platformă pentru beneficiarii proiectului să-și prezinte realizările și să promoveze colaborarea cu părțile cheie interesate care pot extinde ulterior impactul proiectului dincolo de parteneriatul și calendarul inițial. Scopul principal al acestui eveniment este să ofere un model de succes derivat din proiect și să lucreze la extinderea organizată a beneficiilor în cadrul unei structuri bine definite.

Obiectivele cheie ale evenimentului:

I. Diseminarea rezultatelor proiectului și a lecțiilor învățate.

  • Rezultatul Proiectului 1: Studiu privind învățarea bazată pe muncă pentru un loc de muncă practic, verde și digital – “Ofițer de Dezvoltare Comunitară”
  • Rezultatul Proiectului 2: Ofițer de Dezvoltare Comunitară – Cercetare și Materiale de Formare
  • Rezultatul Proiectului 3: Platformă de Educație și Cale de Evaluare Digitală

II. Evidențierea efectelor pozitive ale proiectului și implicarea comunității.
III. Crearea oportunităților pentru absolvenții certificați de a accesa viitoare locuri de muncă. IV. Crearea unui mediu propice pentru extinderea beneficiilor proiectului.
V. Promovarea avantajelor practicilor durabile și susținerea digitalizării în zonele rurale.

Pregătirea evenimentului a inclus o promovare extinsă prin diferite canale, inclusiv rețelele de socializare și site-urile web. Toate materialele promoționale au fost create din materiale reciclabile sau cu accent pe sustenabilitate, în conformitate cu filosofia verde a proiectului. Invitațiile, evenimentele de pe rețelele de socializare și formularele de înregistrare au fost concepute pentru a asigura o gestionare eficientă a participanților.

Evenimentul a durat șase ore, incluzând prezentări interactive și discuții, sesiuni de întrebări și răspunsuri și pauze de networking dedicate. În plus față de evenimentul fizic, o sesiune online în direct a permis participanților externi să participe la discuții, cu vorbitori experți care au acoperit diverse aspecte ale proiectului.

Vorbitori principali:

• Coordonatori de proiect, personal și formatori.

Ca urmare, beneficiarii proiectului vor servi drept exemple pentru public, împărtășindu-și experiențele și cunoștințele prin media online. Site-ul proiectului, rețelele de socializare și YouTube vor prezenta imagini și videoclipuri de la conferință.

În concluzie, inițiativa Erasmus+ “Up Rural” a demonstrat cu succes cum proiectele de dezvoltare rurală pot contribui la creșterea comunităților rurale. Evenimentul de Multiplicare desfășurat la Târgu Mureș, România, a adunat peste 170 de participanți atât în mediul online, cât și în cel fizic, reflectând o angajare puternică în dezvoltarea rurală.

Prezentările interactive și discuțiile au evidențiat rezultatele de succes ale proiectului și impactul pozitiv asupra comunității. În plus, s-a pus un accent semnificativ pe promovarea inovației, digitalizării și practicilor durabile în zonele rurale. Acest eveniment a oferit o excelentă oportunitate pentru părțile interesate să stabilească conexiuni, să învețe din experiențe de succes și să contribuie la dezvoltarea rurală în România.

Pe lângă prezentările remarcabile ale reprezentanților proiectului și partenerilor săi, beneficiarii au putut împărtăși povești de succes și să sublinieze beneficiile obținute prin participarea lor la proiect. Mai mult, evenimentul a fost marcat de un puternic angajament față de sustenabilitate, inclusiv utilizarea materialelor reciclabile și măsuri prietenoase cu mediul.

Această inițiativă continuă să-și extindă impactul prin intermediul beneficiarilor săi și prin promovarea valorilor sale de bază prin canalele de comunicare online. Prin această inițiativă, Erasmus+ “Up Rural” demonstrează că investiția în dezvoltarea rurală poate duce la comunități mai puternice, inovatoare și durabile.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY