Cu cât au crescut taxele și impozitele în Cluj-Napoca

Trimite și altora

Taxele și impozitele locale din Cluj-Napoca au crescut cu aproape 14 la sută în acest an. Motivul este reprezentat de inflația înregistrată anul trecut în România.

Taxele și impozitele locale din Cluj-Napoca au crescut cu 13,8 la sută. Reprezentanții autorităților locale afirmă că această creștere este, de fapt, o indexare cu rata inflației și că obligația de a actualiza taxele și impozitele locale le este impusă prin lege. Este vorba, de exemplu, de impozitele plătite pentru clădirile rezidențiale sau pentru terenuri, indiferent dacă acestea sunt deținute de persoane fizice sau juridice.

Tot în această categorie intră și impozitele pentru mijloacele auto cu capacitatea mai mică de 12 tone. Însă, dincolo de majorări, există și bonificații. Astfel, orice persoană fizică sau juridică ce își achită taxele și impozitele locale până în data de 31 martie primește o reducere de 10 la sută. De asemenea, există o reducere specială pentru proprietarii clădirilor verzi. Aceștia primesc o reducere de 50 la sută din cuantumul impozitului datorat bugetului local, dacă acea clădire are certificarea verde acordată de un organism de profil autorizat în condițiile legii.

O reducere similară este acordată locuințelor care au instalate sisteme de panouri fotovoltaice. Astfel, Primăria Cluj-Napoca dorește să stimuleze investițiile în clădiri verzi, pentru a atinge obiectivul de neutralitate climatică până în anul 2030 asumat în fața Comisiei Europene.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY