Cel mai bun gin din lume, produs în România

Trimite și altora

Un gin craft produs în România a câștigat medalia de aur la World Gin Awards, competiție organizată la Londra, la care au participat peste 600 de producători de băuturi spirtoase de pe toate continentele locuite. Este vorba de Wolfpack Moonlight Gin, care a fost declarat de membrii juriului internațional drept cel mai bun gin care își schimbă culoarea din lume. Ginul este produs de distileria Măgura Zamfirei.

Gala de premiere World Gin Awards 2024 avut loc la Hurlingham Club din Londra în 22 februarie. Premiile au fost stabilite în urma degustării ”în orb”. Concret, membrii juriului au evaluat mostre de gin fără să știe de unde provin acestea. Juriul a evaluat gustul, savoarea și alte calități ale fiecărei băuturi în parte, iar ginul produs în România le-a stârnit entuziasmul.

Membrii juriului World Gin Awards au descris Wolfpack Moonlight Gin astfel: “Culoarea albastru royal se transformă dintr-un un albastru strălucitor în mov și oferă o bucurie vizuală consumatorilor. Mirosul este proaspăt, cu note de ienupăr și lămâie, în timp ce gustul prezinta note de vin sec, ienupăr și citrice. Gustul este asemănător celui oferit de gin clasic, cu ienupăr, coriandru și citrice, cu o notă de final persistentă. Note florale de lemn dulce, iris și crin sunt, de asemenea, prezente, cu un palat gustativ picant și sec, dar curat”.

Evaluarea a însemnat și o etapă națională, în care Wolfpack Moonlight Gin a câștigat medalia de aur în România. Tot în cadrul etapei naționale, un alt gin produs de distileria Măgura Zamfirei, Dry gin no 4, a obținut o altă medalie de aur, împreună cu titlul de cel mai bun London Dry Gin din România.

”Această medalie de aur reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de întreaga echipă a distileriei Măgura Zamfirei. În procesul de fabricație, punem în valoare ingrediente de înaltă calitate, produse în România. Sunt fericit pentru faptul că am reușit să ne îndeplinim obiectivul, acela de a pune România pe harta internațională a ginului”, a declarat fondatorul distileriei Măgura Zamfirei, Alexandru Haită.

El a obținut și titlul de Master Distiller în urma unor cursuri organizate în Olanda. Alexandru Haită a creat rețete originale, care pun în valoare calitățile roadelor pământului și aromele plantelor din flora României. Medalia de aur obținută la Londra este consecința unei munci de 15 ani.

Distileria Măgura Zamfirei se află în comuna Călinești, județul Teleorman, România. Ea pune în valoare producția de cereale realizată de ferma condusă de Alexandru Haită și de ceilalți membri ai cooperativei Agro Zamfira, care cultivă, împreună, peste 20.000 de hectare în cea mai fertilă zonă a României, într-o zonă cu tradiție bogată în cultivarea grâului, orzului, secarei și a porumbului. Ferma condusă de Alexandru Haită utilizează tehnologia de ultima generație, iar procesele de producție implică automatizarea și digitalizarea.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY