Crește cererea pentru produsele alimentare tradiționale

Trimite și altora

Cererea pentru produsele alimentare tradiționale a crescut în Cluj în mod semnificativ în ultimii ani. Există statistici neoficiale, realizate de asociațiile de producători, care arată că această creștere este de peste 30 la sută în ultimii cinci ani. Creșterea cererii este stimulată de asocierea producătorilor în rețele locale și regionale, care grupează fiecare câteva zeci de magazine de cartier, în care micii producători își pot vinde marfa.

Alimentele tradiționale se bucură se tot mai multă trecere la Cluj. Nu este vorba doar de patriotismul local, ci și de faptul că aceste alimente au o calitate foarte înaltă. Așa ar fi produsele realizate într-o mică brutărie de familie din Turda. Acolo, muncesc doar membrii familiei, spune antreprenorul Sebastian Câmpean.

În piețele din Cluj vin și foarte mulți mici producători de alimente din regiune, care mizează mai ales pe rețetele tradiționale.

Datorită creșterii eficienței logisticii locale, prețurile alimentelor tradiționale au ajuns să fie asemănătoare cu cele ale alimentelor produse pe scară industrială. Și aceasta pentru că alimentele produse în mod industrial au și costuri mai mari de depozitare și de transport.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY