Lucrări de întreținere pe drumul județean Petea – Legii

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii (DJ 109C). Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de aproape 7 kilometri cuprins între kilometrul 0+000 și 6+925, tronsonul situat între pozițiile kilometrice 2+500 și 6+925 urmând a fi și asfaltat.

În această etapă se află în plină desfășurare operațiuni care constau în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor.

De asemenea, urmează a fi executate și lucrări de aducere la profil a acostamentelor și de completare a acestora, de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, de reprofilare a drumurilor laterale, precum și de așternere de strat de balast stabilizat și de covor asfaltic.

Drumul județean DJ 161Z a fost preluat în administrare de Consiliul Județean în cursul anului 2022, iar în cursul anului 2023 a fost asfaltat sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 2+500.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY