Alexandru Haită, românul care produce cel mai bun gin din lume

Trimite și altora

Alexandru Haită este un tânăr antreprenor român care produce cel mai bun gin din lume. A câștigat medalia de aur la una dintre cele mai importante competiții de profil din Londra. Însă ginul nu s-a născut doar din pasiune, ci și din frustrare. Alexandru Haită nu mai vrea ca românii să exporte materii prime agricole, ci să le prelucreze și să vândă produse cu valoare adăugată mare.

Tânărul antreprenor Alexandru Haită provine dintr-o familie de fermieri din județul Teleorman. De mic, și-a dorit să ducă mai departe tradiția familiei. A studiat Agronomia la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și s-a implicat în administrarea fermei proprii, care a ajuns să lucreze peste 2.000 de hectare de teren. Totodată, Alexandru Haită a devenit liderul unei cooperative care lucrează peste 20.000 de hectare. Însă Alexandru Haită nu s-a mulțumit să lucreze pământul roditor al Teleormanului, ci a decis să se implice pentru a crea un sistem care să permită românilor să obțină produse cu valoare adăugată mare, care să genereze profit și prosperitate în comunitatea din care provine, în loc să exporte materii prime ieftine. De aceea, Alexandru Haită a mers la un curs în Regatul Țărilor de Jos, acolo unde a obținut titlul de Master Distiler.

An de an, Alexandru Haită a perfecționat produsele create de el. În acest an, un gin produs în mica sa distilerie a obținut medalia de aur la o competiție organizată în Regatul Unit al Marii Britanii. La această competiție au participat peste 540 de concurenți din întreaga lume, menționează Alexandru Haită.

El și-a dat seama că produsele sale se vor vinde mai bine dacă ele includ povestea locului. De aceea, el a început să creeze brandurile de produse distilate bazate pe legenda Zamfirei, o cârciumăreasă care a trăit în zonă în secolul al XIX-lea.

Obiectivul lui Alexandru Haită este să perfecționeze produsele pe care le realizează și să obțină noi medalii în competițiile internaționale, pentru a stimula mândria locală și să îi învețe și pe ceilalți fermieri că trebuie să mizeze pe calitate și pe inovare pentru a oferi un viitor mai bun membrilor comunităților în care trăiesc.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY