Brexitul duce la creşterea pieţei imobiliare din Europa

Trimite și altora

stockholmVotul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană ar putea să fi răcit piaţa imobiliară din UK, însă peste tot în Europa, lucrurile încep să se mişte, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

În Suedia, unde dobânzile sunt negative, politicile monetare stabile iar creşterea economică este rapidă, o privire rapidă la companiile de real estate listate la bursă arată că cererea începe să crească puternic, potrivit RomaniaLibera.ro.

Mare parte din creşterea sectorului de real-estate este “datorită unui efect pozitiv al Brexitului”, a spus Mikael Söderlundh, partener la Pangea Property Partners.

Acţiunile companiilor imobiliare din cele mai mari economii nordice au crescut cu 35% în ultimele 12 luni.

Parte din acest dinamism este legată de răspunsul de criză al băncilor centrale de după Brexit, care înseamnă că acum aşteptările de dobânzi “ultra-reduse” în viitorul apropiat devin certitudini.

Aceasta susţine piaţa imobiliară şi creşte veniturile din real-estate, comparativ cu veniturile din alte investiţii fixe.

Printre cele mai performante companii din real-estate pe bursă se numără şi Victoria Park, care dezvoltă şi manageriază proiecte imobiliare în sudul Suediei. Compania a crescut cu 50% anul acesta.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Next articleClujToday.ro: Ultima zi pentru plata taxelor și impozitelor locale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three + one =