Cum se promovează Clujul la marile târguri de turism din Europa. Competițiile sportive internaționale ar putea duce la creșterea numărului de vizitatori

salaClujul se promovează la marile târguri de turism din Europa cu ajutorul marilor competiții sportive pe care le va găzdui în acest an. Printre ele se numără Eurobasket-ul, Campionatul European de Gimnastică Artistică, cel de Karate, dar și competiții precum Trofeul Carpați la handbal feminin sau meciurile echipelor naționale.

 

Numărul evenimentelor sportive internaționale găzduite de Cluj a crescut spectaculos în ultimii ani. Clujul a stabilit noi recorduri europene în privința numărului de spectatori care au asistat la un meci de tenis feminin sau la unul de baschet feminin. De asemenea, la meciurile de fotbal precum cel susținut de echipa națională a României cu Spania, toate biletele de pe ClujArena au fost vândute într-o singură zi. În acest context, marile competiții sportive sunt elementele cu care reprezentanții municipalității încearcă să îi atragă pe turiștii străini în cadrul unor mari târguri internaționale, precum târgurile de specialitate din Viena și din Madrid.

 

Organizatorii au pregătit evenimente speciale pentru turiștii care vor veni la Cluj pentru a asista la competițiile sportive. De exemplu, spectatorii care vor veni pentru Eurobasket vor putea descoperi frumusețea orașului pe traseul giganților, spune reprezentantul Federației Române de Baschet, Mircea Cristescu.

 

În afară de marile competiții sportive, Clujul mai atrage turiști străini și cu marile festivaluri. Așa ar fi Untold, cel mai mare festival muzical din România, Electric Castle, TIFF sau Comedy Cluj.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

one × five =