Achiziția Time Warner duce la scăderea acțiunilor AT&T

Trimite și altora

actiuni

Acțiunile AT & T au scăzut cu 6,4% începând de joi, prima zi în care au apărut zvonuri privind achiziția Time Warner de către gigantul de telecomunicații. Este cea mai mare scădere a acțiunilor AT&T din ianuarie 2009. Luni, acțiunile au scăzut cu 1,7%.

Înainte de anunțul achiziției, acțiunile au crescut cu mai mult de 14% în acest an.

Analiștii susțin că acțiunile AT & T vor fluctua în funcție de perspectivele tranzacției, care se va confrunta cu un control al autorităților de reglementare guvernamentale și cu rezultatul incert al alegerilor din SUA, potrivit reuters.com  De asemenea, scăderea cotației este determinată și de faptul că AT&T are deja o datorie de 120 de miliarde de dolari şi va prelua și datoria Time Warner, de aproape 22 miliarde de dolari.

Reprezentanții AT&T au declarat că achiziția va îmbunătăți în final randamentul acțiunilor, prin adăugarea în activele companiei a canalelor de televiziune prin cablu, cum sunt CNN si HBO, precum și a altor active media.

Mai mult de 80 de milioane de acțiuni AT & T și-au schimbat deținătorii vineri și 100 de milioane de luni, un volum de tranzacții de peste trei ori mai mare decât volumul mediu zilnic al ultimelor 50 de zile.

Comments

comments

SHARE
Previous articleScutirea de impozit pentru profitul reinvestit, extinsă pe perioadă nedeterminată
Next articleA început Târgul de Cariere Global de la Cluj. 4.000 de locuri de muncă, disponibile
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY