ClujToday.ro: Cum ia naştere cea mai nouă bibliotecă din Cluj. Ea va purta numele Principelui Radu

Trimite și altora

 

promovare3Societatea civilă din Cluj-Napoca a lansat un proiect care va duce la înfiinţarea unei biblioteci internaţionale, cu titluri în engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, maghiară şi, nu în ultimul rând, în română. Biblioteca va funcţiona în incinta Royal School in Transylvania. Deşi este găzduită de o şcoală privată, biblioteca este deschisă întregii comunităţi. Alteța Sa Regală Principele Radu al României a acceptat să ofere numele său acestei biblioteci.

Pentru ca această bibliotecă să se materializeze, mai multe personalităţi din mediul diplomatic, politic, administrativ şi academic au acceptat să ia parte la eveniment. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, diplomatul de carieră american Carl Siebentritt (care este legat de Cluj prin faptul că a fost şeful Biroului Ambasadei SUA la Cluj), fostul ministru român al Culturii, Theodor Paleologu şi creatorul conceptului de şcoală fântână, a patra cale in educaţie, Julian Hingley.

Între discursuri, publicul va asista la mini-concerte cu arii celebre de operă, intepretate de artiştii din grupurile Anatholis şi Classis, iar gazda evenimentului este dirijoarea americană Elizabeth Askren.

Fiecare spectator este invitat să aducă o carte pentru copii, pe care o va dona bibliotecii care va lua fiinţă în urma acestui concert caritabil.

Biletele pentru acest concert-eveniment caritabil inedit pot fi cumpărate de pe biletmaster.ro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY