Echipament militar, de vânzare pe eBAy. Cumpărători inclusiv din România

Trimite și altora

soldier-guarding

Opt persoane, din care șase soldați americani, au fost acuzați de conspirație și furt de echipamente ale armatei SUA. Cei șase soldați ar fi furat echipament militar sensibil în valoare de mai mult de 1 milion de dolari dintr-o unitate militară situată la granița dintre Kentucky și Tennessee. Echipamentele, care au inclus instrumente optice, piese de mitralieră, căști de aviație și consumabile medicale, ar fi fost vândute către doi civili, care au scos la vânzare pe eBay obiectele furate. Investigațiile autorităților federale americane au inclus mai mult de 1600 de anunțuri online, precum și colaborarea cu serviciul poștal din SUA. Rezultatele cercetărilor indică cumpărători anonimi din Rusia, China, Hong Kong, Kazahstan, Ucraina, Lituania, Moldova, Malaezia, România și Mexic, potrivit theatlantic.com

Reprezentanții eBay au declarat că firma interzice utilizatorilor vânzarea de echipamente militare și că s-au luat măsuri pentru a le elimina de pe piața virtuală pe care o controlează.

Rechizitoriul celor opt vine la o zi după ce  procurorii federali au anunțat arestarea unui colaborator al Agenției Naționale de Securitate (NSA), acuzat de furt de documente guvernamentale secrete.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Cum ia naştere cea mai nouă bibliotecă din Cluj. Ea va purta numele Principelui Radu
Next articleÎncep înscrierile pentru EMBA University of Hull
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 5 =