EXCLUSIV. Profit de 30.000 de lei în septembrie pentru Imprimeria Ardealul

Trimite și altora

imprimeria-ardealulImprimeria Ardealul, singura tipografie de stat din județul Cluj, a reușit să treacă, în doar câteva luni, de pe pierdere pe profit. Potrivit directorului imprimeriei, Mircia Giurgiu, ”profitul înregistrat în luna septembrie a fost de 30.000 de lei”.

 

Profitul operațional al tipografiei a fost de 70.000 de lei, însă, din această sumă, 40.000 de lei pe lună reprezintă amortizarea unor imobile, în valoare de câteva milioane de euro, aflate pe strada Tipografiei din centrul orașului, care însă sunt în litigiu între Imprimeria Ardealul și municipalitate. Profitul obținut de Imprimeria Ardealul este cu atât mai spectaculos cu cât, în mandatul vechii conduceri, tipografia clujeană înregistra pierderi medii de 90.000 de lei pe lună.

 

”Am făcut noi angajări și dorim să facem în continuare. Sunt unele secții, cum ar fi cea de tipografie, unde oamenii lucrează în trei schimburi. Există și comenzi pe care am fost nevoiți să le refuzăm, deoarece nu ne-am fi încadrat în termenele cerute de clienți. În acest ritm, credem că insolvența companiei – mama, Compania Națională a Imprimeriilor Coresi, va înceta cât de curând”, a spus Mircia Giurgiu.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY