Tarife notariale reduse cu 50% pentru actele ce privesc darea în plată

Trimite și altora

house-made-of-banknotes

Onorariile notariale pentru autentificarea actelor de dare în plată încheiate în condițiile legii 77/2016 se reduc cu 50%, conform Ordinului ministrului justiției nr.3540/C/2016, publicat în Monitorul Oficial nr.801 din 11 octombrie 2016.

Legea 77/2016 reglementează darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii unor obligații asumate prin credite. Prin urmare, debitorii unor credite pot alege calea dării în plată la costuri mai reduse.

În aceeași zi a publicării ordinului amintit în Monitorul Oficial, Curtea Constituţională a României a amânat pronunţarea unei soluţii în cazul a 33 de sesizări privind neconstituţionalitatea legii privind darea în plată, formulate de instituţii bancare. Printre acestea, Raiffeisen Bank, BCR, BRD, Banca Românească, Alpha Bank și UniCredit Bank.

Comments

comments

SHARE
Previous articleParteneriatul UBB – Bitdefender, concretizat într-un laborator nou de informatică
Next articleEXCLUSIV. Profit de 30.000 de lei în septembrie pentru Imprimeria Ardealul
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

9 + two =