Percheziții la firme clujene suspectate de evaziune fiscală. Șase milioane de lei – posibil prejudiciu

Trimite și altora

misiuni

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 19 percheziții în județul Cluj în legătură cu săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În cursul zilei de astăzi, 19 octombrie 2016, pe baza autorizațiilor emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor, ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 19 percheziții domiciliare pe raza județului Cluj la sediile sociale și punctele de lucru ale societăților comerciale și la domiciliile persoanelor ce coordonează activitatea acestora.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că infracțiunea de evaziune fiscală a fost săvârșită prin intermediul unor societăți comerciale de pe raza județului Cluj, ce desfășoară activități în domeniul comercializării intracomunitare a produselor agro-alimentare (produse din carne), prin eludarea obligațiilor fiscale aferente activității comerciale desfășurate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 6 milioane lei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, al Jandarmeriei Române — Brigada Specială de intervenție, precum și de suportul tehnic al lucrătorilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliției Române.

Evaziunea fiscală este prevăzută și pedepsită de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleExpropriere fără despăgubiri – o decizie a instanței supreme
Next articleOficial: România nu semnează acordul CETA, între UE și Canada
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three + 2 =