Impozit diferențiat pentru hoteluri, restaurante, baruri și firme de catering, de la 1 ianuarie 2017

Trimite și altora

using-a-calculator

Legea 170/2016, publicată astăzi în Monitorul Oficial, prevede derogări de la Codul fiscal în ce privește modul de calcul al impozitului specific pentru firmele românești care au ca obiect de activitate, conform codurilor CAEN, hoteluri, alte servicii de cazare, restaurante, catering pentru evenimente, alte servicii de alimentație, baruri și alte activități de servire a băuturilor. Prin impozit specific,  legea înțelege impozitul datorat de contribuabilii care au înscrisă ca activitate principală sau secundară una din activitățile amintite și nu se află în lichidare.

Calcularea impozitului specific se va face după formule în care se vor lua în considerare, de exemplu, valoarea impozitului standard, variabile în funcție de gradul localității și de suprafața utilă comercială, un coeficient de sezonalitate și un ”coeficient de ajustare pentru spațiu tehnic unitate-locație de desfășurare a activităților”, în cazul restaurantelor, firmelor de catering și barurilor.

Dacă firmele care intră sub incidența acestei legi realizează venituri și din alte activități, vor declara și plăti impozit pe profit pentru acestea conform Codului fiscal.

 

Foto: http://www.freepik.com/

 

 

 

Comments

comments

SHARE
Previous articleTaxa de înscriere la rezidențiat = 360 de lei
Next articleBNR: Nu există motive pentru majorarea ratei dobânzii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 + nine =