Soft de transcriere a conversației dezvoltat de Microsoft, comparabil cu performanța umană

Trimite și altora

ultimate-guide-using-cortana-voice-command

Cercetătorii de la Microsoft susțin că noua tehnologie de recunoaștere a vorbirii dezvoltată de companie poate transcrie o conversație la fel de bine ca un om. Responsabilul cu proiectul, Xuedong Huang, a declarat că “am egalat performanțele umane, iar aceasta este o realizare istorică”, potrivit theverge.com

Rata de eroare a sistemului este de 5,9%, ceea ce, spun specialiștii Microsoft, este “aproximativ egală” cu a persoanelor specializate în transcriere cărora li s-a cerut să consemneze aceleași texte audio. Noua tehnologie folosește modele lingvistice neuronale care grupează cuvinte similare, ceea ce permite o ”generalizare eficientă”. Microsoft intenționează să utilizeze tehnologia în Cortana, asistentul personal de voce pentru Windows, în Xbox One, precum și ca software-ul de transcriere vorbire-text.

Deși rezultatele sunt impresionante, Microsoft recunoaște că are nevoie în continuare de îmbunătățiri pentru a regla tehnologia ca să lucreze la fel de bine cu conversații dintr-o gamă de situații reale complicate și cu o selecție mai largă de voci. În cazul utilizării Cortana, specialiștii spun că trebuie să ”învețe” programul să înțeleagă sensul cuvintelor și să acționeze asupra lor, nu doar să le audă și să le transcrie cu exactitate.

 

Foto: http://windows.wonderhowto.com/

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY