Patronatele din domeniul tipografic cer reducerea TVA la 5 a sută la achiziţia de hârtie

Trimite și altora

mircia-giurgiuReprezentanţii patronatelor din domeniul industriei tipografice cer Guvernului să reducă TVA-ul la 5 la sută pentru achiziţia de hârtie destinată tipăririi cărţilor şi presei. În opinia conducătorilor de tipografii, aceasta ar reprezenta o măsură fiscală ce va încuraja cultura scrisă, potrivit ClujToday.ro.

 

Reprezentanţii patronatelor din domeniul poligrafiei, imprimeriei şi tipografiei susţin reducerea TVA-ului pentru achiziţia de hârtie destinată tipăririi cărţilor şi presei. Directorul Imprimeriei Ardealul din Cluj, Mircia Giurgiu, cel care conduce cea mai mare tipografie de stat din Transilvania, spune că o astfel de reducere a fiscalităţii va încuraja cultura scrisă şi, totodată, şi libertatea de exprimare.

 

”În momentul în care noi, tipografiile, achiziţionăm hârtie, o plătim cu un TVA de 20 la sută, în condiţiile în care, atunci când facturăm produsul finit – cartea, revista sau ziarul – noi facturăm cu 5 la sută. Aceasta este o mare problemă, pe care dorim să o rezolvăm”, a spus Mircia Giurgiu. Cererea patronatelor din domeniul tipografic este susţinută şi de o serie de organizaţii sindicale, cum ar fi cele grupate în Uniunea Sindicatelor Tipografilor din România.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY