Românii încep din nou să exporte miere în Asia

Trimite și altora

Anul 2017 a adus relansarea exporturilor de miere, după ce 2016 a fost unul dintre cei mai slabi ani din acest punct de vedere. Specialiștii în comerț exterior spun că se produce și o reașezare a piețelor, în sensul în care mierea românească începe să fie tot mai apreciată în Asia, în timp ce pe piețele europene se consolidează exporturile care vizează anumite nișe.

Procesatorii români de miere încearcă să își restructureze exporturile, pe fondul scăderii cererii de miere de albine în Europa. În Asia, de exemplu, mierea românească este tot mai apreciată. În China, unii dintre comercianți cer ca borcanele de miere să își păstreze etichetele românești, deoarece mierea produsă în țara noastră se bucură de o mare trecere. În Japonia, de exemplu, un producător de cosmetice de lux cumpără cantități mari de miere de salcâm. Acest partener japonez este foarte pretențios, spune fondatorul unei companii care procesează miere în Blaj, Victor Mateș.

Procesatorii români de miere sunt nevoiți să facă față unei concurențe tot mai acerbe, reprezentată de producătorii din America de Sud și din unele țări asiatice. Specialiștii în comerț exterior spun că șansa cea mai mare a românilor este profilarea accentuată pe anumite tipuri de miere, precum mierea de salcâm, care pun în valoare flora acestei regiuni a Europei. 

Comments

comments

SHARE
Previous articlePublicația britanică The Spectator recomandă Sighișoara turiștilor din Regatul Unit
Next articleAproape 90 dintre companiile de IT aleg clădirile de birouri clasa A
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven − 6 =