Un joc online creat la Cluj îi învață pe copii cum să reacționeze în situații de urgență

Trimite și altora

joc-copiiCopiii din toată Europa au posibilitatea să înveţe cum să reacţioneze în cazul unor situaţii de urgenţă sau chiar în ipoteza producerii unor dezastre graţie unui joc on-line dezvoltat la Cluj. Jocul se numeşte Andrei şi Rex versus Dr. Formidabilis şi poate fi accesat la adresa yaps.online. El a fost dezvoltat de către specialiştii Universităţii Babeş-Bolyai în cadrul unui proiect internaţional în care mai sunt implicaţi Biroul Federal pentru Situaţii de Urgenţă şi Asistenţă în Dezastre din Germania, Crucea Roşie din Austria şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din România.
Jocul reprezintă o bună modalitate în care copiii pot să acumuleze cunoştinţe utile, spune secretarul de stat Raed Arafat. ”Copiii pot duce cunoştinţele pe care le acumulează acasă, le pot transmite părinţilor, prietenilor lor, de aceea acest joc este foarte util”, a spus Raed Arafat.

 

Utilitatea jocului este una universal, iar copiii din alte ţări europene îl pot folosi în varianta sa în limba engleză, spune expertul german Cristoph Unger. ”Situaţiile de urgenţă sunt tot mai des întâlnite în Europa, de aceea este important ca populaţia să fie bine pregătită în acest domeniu”, a spus Cristoph Unger.

 

Proiectul mai presupune şi editarea unor cărţi de poveşti şi a unor caiete de colorat, precum şi elaborarea unui ghid de bune practice, cu ajutorul căruia specialiştii în situaţii de urgenţă pot învăţa cum să relaţioneze eficient cu cei tineri. De asemenea, vor fi organizate şi sesiune speciale de pregătire pentru ca specialiştii în situaţii de urgenţă să se familiarizeze cu conţinutul acestui ghid.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY