Investiție elvețiană de patru milioane de euro la Cluj. SIG Combibloc a creat 50 de noi locuri de muncă

Trimite și altora

sig-boardO companie elvețiană a investit patru milioane de euro la Cluj-Napoca. Este vorba de SIG Combibloc, o companie elvețiană care a creat deja 50 de noi locuri de muncă. Reprezentanții companiei spun că doresc să își dubleze echipa în 2017.

 

Compania elvețiană este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața globală în domeniul ambalajelor și echipamentelor de umplere pentru alimente și băuturi. Echipa de la Cluj va furniza servicii pentru celelalte entități juridice ale grupului SIG din Europa. Este vorba de servicii de contabilitate, resurse umane, IT, servicii destinate clienților și altele. Marco Haussener, CFO al SIG, a declarat că, până în anul 2007, compania a fost listată la bursă în Elveția. Din acel an, a fost preluată de un grup din Noua Zeelandă, care a revândut compania unui fond de investiții din Canada, Onex. Acest grup canadian deține active în valoare de 29 de miliarde de dolar, care generează venituri anuale de 21 de miliarde de dolari. La nivel mondial, SIG are 5.000 de angajați și generează o cifră de afaceri de 1,72 miliade de euro annual.

 

Potrivit lui Samuel Sigrest, care conduce SIG Europa, pe continent compania are trei unități de producție, 2.000 de angajați și o cifră de afaceri de 700 de milioane de euro annual. De asemenea, SIG are 25 la sută din piața europeană a ambalajelor. Printre clienții companiei se numără Nestle, Pepsico, Unilever, Coca-Cola, Danone, FrieslandCampina, Lactalis sau Rauch. În România, echipa SIG va fi condusă de Ștefan Covaciu.

 

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × three =