Cioloș la Cluj: România trebuie să aibă curajul de a inova în domeniul cercetării științifice

Trimite și altora

ciolos1Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, a declarat la Cluj că România nu trebuie să încerce să recupereze decalajele față de alte țări din domeniul cercetării științifice cu ajutorul acelorași instrumente care au fost utilizate de alții, ci va trebui să încerce să inoveze și să încerce să facă lucruri pe care alții nu au avut curajul să le facă.

 

De asemenea, Dacian Cioloș, absolvent el însuși al Facultății de Horticultură de la Cluj, le-a recomandat cercetătorilor din domeniul științelor vieții să colaboreze cu industria IT pentru a trece la ceea ce în Europa Occidentală este cunoscut sub denumirea de Economia 4.0.

 

Declarațiile premierului au fost făcute la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate în Horticultură a Transilvaniei. Acest institut va funcționa în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Construirea și dotarea acestui institut au fost finanțate din fonduri europene. Valoarea atrasă a banilor europeni a fost de 42,4 de milioane de lei, la care s-a adăugat cofinanțarea asigurată de universitatea clujeană, în valoare de 8,7 milioane de lei. Noul institut va genera 108 de noi locuri de muncă în domeniul cercetării științifice.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY