TAROM a retras din exploatare ultimul avion Airbus A310

Trimite și altora

airbusAeronava Airbus A310 -TAROM (YR-LCA) a operat sâmbătă ultimul său zbor comercial (Madrid-Bucureşti), după aproape 24 de ani de la primul zbor, a anunțat compania TAROM.

Avionul A310 botezat „Transilvania” a ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992, potrivit RomaniaLibera.ro.

Tarom a cumpărat, în 1992, trei avioane A310, botezate „Muntenia”, „Moldova” şi „Transilvania”, pe care le-a folosit în special pentru cursele pe rute cu distanţe lungi, cum ar fi Bangkok, Beijing, New York, Singapore sau Montreal. În 1995, avionul „Muntenia” s-a prăbuşit la Baloteşti, la câteva minute după decolare. Al doilea aparat din lotul 1992, „Moldova”, a ieşit din uz la data de 12 septembrie 2016.

Până în 2003, avioanele A310 au fost utilizate de TAROM pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinaţii europene. După renunţarea la destinaţiile transatlantice, aeronavele Aibus din flota TAROM au continuat să fie folosite pentru destinaţii europene şi nu numai, cum ar fi Madrid, Dubai sau Tel Aviv.

Aeronava „Transilvaia”, cu 209 locuri disponibile, a purtat către cele mai diverse destinaţii, preşedinţi de stat, membri de guvern, echipa olimpică şi multe alte personalităţi naţionale şi internaţionale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDecizie importantă a UNESCO referitoare la Roşia Montană
Next articleCioloș la Cluj: România trebuie să aibă curajul de a inova în domeniul cercetării științifice
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 1 =