Ministrul Pâslaru: Legea salarizării personalului bugetar are un impact financiar de 19,5 miliarde de lei

Trimite și altora

dragos-pislaruProiectul legii salarizării personalului plătit din fonduri publice are un impact bugetar de 19,5 miliarde de lei și prevede creșteri mai mari pentru categoriile care nu au beneficiat în ultimii ani de majorări salariale, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, citat de Agerpres.

Acesta a participat la deschiderea Târgului Unităților Protejate din Capitală, unde presa i-a cerut să comenteze declarațiile lui Bogdan Hossu, președintele Confederației Sindicale “Cartel Alfa”, care a afirmat miercuri că legea salarizării inițiată de Ministerul Muncii este una proastă, potrivit RomaniaLibera.ro.

“Nu aș începe cu epitete, să spun că legea este proastă sau că nu este proastă. Mă uit în spate și ce văd: o lege din 2009-2010 despre care a spus toată lumea că este bună, dar nu a fost pusă niciodată în aplicare, pentru că ar avea un cost prea mare, 45 de miliarde (de lei — n.r.). Apoi am auzit în spațiul public că de anul trecut ni s-a lăsat o lege minunată, cu impact de 41 de miliarde, care trebuia aplicată a doua zi. Parlamentul a avut majoritate, deci putea adopta acea lege de sute de ori. Am înțeles că nu s-a adoptat pentru că s-a avut încredere în Guvern că o adoptă el. Păi cum să adopte Guvernul o lege de 41 de miliarde? Deci este o ipocrizie să spui despre o lege că este bună sau este proastă, dar, dacă o lege bună este o lege inaplicabilă, atunci eu nu mai știu ce este bun și ce nu este bun”, a comentat ministrul.

El a adăugat că proiectul propus de ministerul pe care îl conduce are un impact bugetar de 19,5 miliarde de lei, de două ori mai redus.

“Legea pe care am propus-o noi acum are un impact de 19,5 miliarde, care este de două ori mai puțin. Nu trebuie să fii matematician sau Einstein să știi că, dacă ai un buget de două ori mai mic, care într-adevăr poate fi implementabil, vei avea creșteri care sunt mai mici decât proiectele anterioare”, a continuat Pâslaru.

El a explicat faptul că această lege are ca prim scop rezolvarea inechităților existente până acum în sistemul salarial.

 

Citiți mai mult AICI

 

Foto: InRoman.ro

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY