Leul se depreciază pe piaţa interbancară, după ce Guvernul a modificat Codul Penal și după manifestațiile de stradă cu mii de oameni

Trimite și altora

euroMoneda națională a României s-a depreciat miercuri dimineață pe piața interbancară, după ce Cabinetul Grindeanu a decis, marți seară, modificarea Codului Penal și după manifestațiile de stradă cu zeci de mii de oameni, potivit RomaniaLibera.ro.

Potrivit publicației Ziarul Financiar, leul s-a depreciat miercuri dimineaţă pe piaţa interbancară, la ora 09.30 cursul fiind în creştere cu circa 0,4%, la 4,52  lei/euro.

În acelaşi timp, leul s-a depreciat şi faţă de moneda americană, cursul pe interbancar urcând cu 0,5%, la 4,19 lei/dolar.

Cursul oficial anunţat marţi de BNR a fost de 4,5038 lei/euro, în creştere cu 0,07%, şi de 4,2072 lei/dolar, în scădere cu 0,1%.

La ora 10.00, cursul era cotat în intervalul 4,5250-4,5270 lei/euro. La ora publicării acestei știri, cursul a a ajuns la 4,55 lei/euro.

”S-au trezit investitorii străini şi când au văzut proteste în stradă au început să cumpere. Totuşi,cred că cursul va rămâne în jur de de 4,52 lei/euro pentru că la acest nivel toţi localii vând euro”, a menţionat un dealer.

Pe piaţa titlurilor de stat, randamentele (dobânda efectivă) sunt în uşoară creştere pentru că există o tendinţă de vânzare a titlurilor. În ultima săptămâna, randamentele la titlurile de stat au crescut cu 5%, ceea ce arată o creştere a riscului. Atunci când randamentele cresc, investitorii văd un risc mai mare şi de aceea cer o dobândă mai mare.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePeste 10.000 de clujeni au ieșit să protesteze în stradă. Oamenii cer Adunare Constituantă
Next article50.000 de oameni în stradă la Cluj. Este cel mai mare protest din ultimii 25 de ani
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × one =