De ce a modificat Guvernul Codul Penal

Trimite și altora

Guvernul a modificat, prin ordonanță de urgență, Codul Penal. Ministrul clujean, Adrian Oros, explică faptul că aceste modificări au fost făcute pentru a limita răspândirea coronavirusului. Codul Penal, în noua sa formă, permite luarea de măsuri împotriva persoanelor care nesocotesc măsurile luate de autorități pentru a proteja populația.

”În contextul epidemiei de coronavirus, este inacceptabil să nu respecți decizia de a sta în izolare la domiciliu sau în carantină, riscul fiind că îi poți îmbolnăvi pe cei din jurul tău. Principala datorie a guvernului este aceea de a apăra sănătatea cetățenilor. De aceea, am modificat Codul Penal în sensul majorării pedepselor pentru falsul în declarații.Dacă un cetățean revine dintr-o țară cu un număr mare de cazuri de coronavirus trebuie să completeze o declarație și să intre în carantină sau izolare. În cazul în care comite un fals și nu spune adevărul, trebuie să sufere consecințele legii.

Am majorat pedepsele pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii epidemiei. Cine nu respectă carantina, cine nu respectă măsurile care sunt dispuse de Direcția de Sănătate Publică sau alte măsurile dispuse de autorități va avea dosar penal. Este introdusă o nouă infracțiune: omisiunea de a da informații complete în cursul unei anchete epidemiologice, privitor la persoanele cu care a intrat în contact, încercând să protejeze pe altcineva”, a spus Adrian Oros.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY