Programul Rabla 2017: ecobonus mai mare și primă dublă pentru mașini electrice

Trimite și altora

rablaMinistrul Mediului, Daniel Constantin, a anunțat marți principalele noutăți legate de programul Rabla. Majorarea ecobonusului, la 2.500 de lei, de la 1.500 de lei, este principala noutate. De asemenea, prima pentru Programul Rabla Plus, destinat achiziţionării de maşini electrice, va fi dublată în acest an până la suma de 10.000 de euro, potrivit RFI România.

Daniel Constantin a spus că Programul “Rabla” va fi deschis “cât mai repede”, deja săptămâna viitoare urmând să fie aprobat bugetul. O dată precisă nu va fi însă anunțată pentru a nu “influența piața”, a precizat ministrul. Pentru mașinile casate, “prima va fi tot de 6.500 de lei, la care se va adăugat un ecobonus”. ”Vom avea aceeași sumă, cred că 170 de milioane de lei, pusă la dispoziția cetățenilor și anul trecut”, a explicat ministrul Mediului. În schimb, prima pentru Programul Rabla Plus, destinat achiziţionării de maşini electrice, va fi dublată în acest an până la suma de 10.000 de euro, urmărindu-se vânzarea unui număr de o mie de astfel de autovehicule. Ministrul mediului a mai anunțat că se lucrează în prezent la un set de 11 măsuri care pot reduce efectele poluării şi problema gestionării deşeurilor. Nu va fi vorba de o nouă taxă care să înlocuiască taxa de mediu eliminată la 1 februarie, însă va fi creat cadrul legislativ astfel încât autorităţile locale să poată introduce taxe în zonele aglomerate. Ministrul a mai spus că în perioada următoare vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor maşinilor, în funcţie de gradul de poluare, iar acestea se vor da după inspecţiile tehnice periodice. Daniel Constantin spune însă că dezideratul său este să existe cât mai puține mașini în trafic.”M-aş bucura, ca ministru al Mediului, să am la fiecare intrare în oraş mai mare o parcare în care orice cetăţean să poată să îşi lase maşina, să ia metroul, să ia o maşină electrică, să închirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul”, a spus Daniel Constantin.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCurtea Europeană de Justiție: Firmele europene pot interzice portul vălului islamic la muncă
Next articleCare sunt cele mai importante opt orașe care au nevoie de investiții în transportul public
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY