Mutare surpriză a PSD: Sevil Shhaideh, propusă drept candidată pentru postul de prim-ministru

Trimite și altora

sevilPSD și ALDE au făcut o mutare-surpriză pe scena politică. Cele două formațiuni care au format majoritatea parlamentară au decis să o desemneze pe Sevil Shhaideh drept candidat pentru postul de premier.

 

Dacă va fi votată de Parlament, această candidatură va aduce o serie de premiere în politica românească. Sevil Shhaideh va fi prima femeie care va deveni șeful Guvernului român. De asemenea, va fi primul politician de religie musulmană care va conduce Executivul. În plus, Sevil Shhaideh va fi prima persoană de etnie tătară care va ocupa astfel de poziție guvernamentală. Ea este fina lui Nicușor Constantinescu, baronul PSD de Constanța, și a lui Liviu Dragnea, baronul PSD de Teleorman.

 

Sevil Shhaideh este de profesie analist-programator. Până în 2012, ea a fost subalterna nașului său în cadrul Consiliului Județean Constanța. Din 2012, s-a mutat la București, unde a ocupat funcțiile de secretar de stat în subordinea celuilalt naș al său, apoi a devenit ministru al Dezvoltării Regionale, după retragerea din Guvern a infractorului Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru fraudarea referendumului din 2012. Sevil Shhaideh este căsătorită cu un cetățean sirian. Ea a fost primul ministru postrevoluționar care a depus jurământul pe Coran.

 

Foto: RomaniaLibera.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleStatele Unite ale Americii dau primul semn că economia lumii ar putea intra într-o nouă perioadă de scădere
Next articleInvestiție elvețiană de 44 de milioane de euro în Transilvania
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two − one =