Curtea Europeană de Justiție: Firmele europene pot interzice portul vălului islamic la muncă

Trimite și altora

val islamicJudecătorii Curții Europene de Justiție au luat o decizie istorică. Ei au stabilit faptul că firmele europene pot interzice purtarea vălului islamic la locul de muncă.

Decizia a fost luată în urma unor plângeri depuse de femei din Franța și din Belgia. Ele au fost concediate pentru că au refuzat să își dea jos vălul islamic și au reclamat faptul că ar fi fost discriminate.

Curtea a stabilit însă că o regulă care interzice portul de simboluri politice, filosofice sau religioase nu constituie o discriminare directă. Decizia Curții vine în contextul în care companiile aeriene din statele arabe care au angajat stewardese creștine au interzis acestora să poarte crucifixuri sau alte simboluri creștine.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleRL: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu peste 60%
Next articleProgramul Rabla 2017: ecobonus mai mare și primă dublă pentru mașini electrice
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 + one =