RL: Excedent de 1,5 miliarde euro în comerțul cu îmbrăcăminte

Trimite și altora

imbracaminteRomânia a exportat, anul trecut, îmbrăcăminte și accesorii în valoare de 2,838 miliarde de euro, o sumă cu 0,9% mai mare față de cea din 2015, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS) și citate de RomaniaLibera.ro.

Importurile de îmbrăcăminte și accesorii s-au cifrat la 1,355 miliarde de euro, fiind cu 24,9% mai mari comparativ cu cele din anul precedent, înregistrându-se astfel un excedent de 1,483 miliarde euro pe acest segment, potrivit Agerpres.

Anul trecut, exporturile FOB ale României au însumat 57,386 miliarde euro și au crescut cu 5,1% față de anul anterior, iar importurile CIF au totalizat 67,344 milioane euro, în creștere cu 7%.

Deficitul comercial FOB-CIF a fost de 9,958 mi­liarde euro, mai mare cu 1,592 miliarde euro față de cel din 2015.

 

Foto: RBE.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleOcna Dej, una dintre cele mai frumoase saline din România
Next articleRFI: Bucureștiul a intrat în zona euro. Ce facem cu restul țării?
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × two =