Amendă record pentru NN Pensii, după ”fumigena” naționalizării Pilonului II

Trimite și altora

nnAmendă record pentru fondul de pensii private NN, care le-a transmis clienților că ar exista discuții oficiale privind preluarea de către stat a Pilonului II. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a infirmat anunțul și a decis sancţionarea companiei cu o amendă de 750.000 lei. Este cea mai mare sancțiune aplicată de ASF de la înfiinţarea instituției.

Amenda de 750.000 lei reprezintă 1% din capitalul social al fondului de pensii private NN, de 75 milioane lei. ASF a decis în plus retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza aceluiași mesaj trimis clienţilor, potrivit RFI România.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii obligatorii administrate privat din România, şi-a anunţat recent clienţii că, în ultimele săptămâni, ar fi existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private, adică trecerea lor în administrarea statului, recomandându-le totodată să se informeze despre contextul pieţei.

Autoritățile au criticat, la scurt timp, demersul NN acuzând compania că are o poziţie “excesivă şi neavenită”. ASF susţine că “nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe acest subiect”.

NN Pensii precizează că a aflat din presă despre măsurile stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în legătură cu mesajul de informare transmis clienţilor şi că aşteaptă decizia oficială a ASF, care nu afectează situaţia fondului de pensii administrat de NN. Compania reiterează că intenţiile sale au fost exclusiv de informare în legătură cu sistemul depensii administrat privat.

 

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY