România introduce noi scutiri de taxe pentru sectorul IT

Trimite și altora
Digital language code from a computer program.
Digital language code from a computer program.

România acordă noi scutiri de taxe pentru sectorul IT. Din acest an, vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe veniturile programatorilor și firmele care realizează venituri mai mici de 10.000 de dolari americani pe an pe programator, precum și companiile care au trecut printr-un proces de reorganizare, potrivit TransylvaniaToday.ro.

 

Măsura are în vedere încurajarea start-up-urilor. Înlesnirile fiscal pentru companiile din domeniul IT au fost introduce pentru prima oară de Guvernul Adrian Năstase, în 2004. Decizia referitoare la noile scutiri a fost adoptată de Guvernul Victor Ponta, în 2015. Sectorul IT este domeniul cu cel mai mare nivel al salariului mediu din România, respectiv 1.225 de euro în octombrie 2016.

 

Claudiu Pădurean

 

Foto: WorldIT.info

Comments

comments

SHARE
Previous articleCâteva mii de clujeni au întâmpinat Anul Nou în Piața Unirii
Next articleRomânia, 10 ani în UE: plusuri macroeconomice, minusuri la nivel micro
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 − 4 =