Vacanțe active în salina artificială din Cluj. Ce pregătește conducerea Saltera

Trimite și altora

salteraPărinții din Cluj care trebuie să rămână în oraș perioade mai lungi în timpul vacanțelor școlare au o alternativă pentru petrecerea timpului copiilor în fața televizorului, tabletei sau calculatorului. Pe lângă activitățile sportive din parcurile din oraș, există activități educative care sunt găzduite de salinele artificiale. Aceste activități sunt recomandate mai ales celor care suferă de diferite boli ale aparatului respirator, ale căror simptome pot fi atenuate cu ajutorul aerului salin. Astfel, cei aflați în această situație pot îmbina utilul cu plăcutul.

Beneficiile aerului salin în tratarea unor afecțiuni respiratorii sunt bine cunoscute, iar printre cele mai căutate saline din Transilvania se numără cele din Turda sau din Dej. Însă pentru locuitorii Clujului care trebuie, din diferite motive, să rămână în oraș, există saline artificiale, care îmbină sarea extrasă din minele de sare din Transilvania cu cea adusă din Himalaya. Aceste saline oferă activități educative copiilor pentru perioada vacanțelor, spune proprietarul salinei Saltera de pe strada Horea, Cătălin Dan.

”Am pregătit cărți de colorat, unii dintre copii vor putea să învețe să scrie și să citească în salină. De asemenea, dorim să aducem un magician care să îi încânte pe cei mici cu trucuri, dar și să le explice acestora legi ale naturii care influențează aceste trucuri”, spune Cătălin Dan.

Alte avantaje ale activităților din salinele artificiale este costul mai redus decât cel al vizitelor la minele de sare din afara orașului, precum și timpul mai scurt petrecut pe drum.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY