Jean-Claude Juncker la București: România a îndeplinit criteriile de aderare la Schengen

Trimite și altora

junkerRomânia a îndeplinit criteriile de aderare la Schengen şi nu este corect să fie impuse condiţii suplimentare – este mesajul transmis de președintele Comisiei Europene. În timpul discursului susținut astăzi în Parlament, Jean Claude Juncker a insistat că trebuie construite „punţi” în Uniunea Europeană, aşa cum s-a întâmplat şi în relaţiile cu Canada, potrivit RFI România.

”Voi milita pe lângă autorităţi pentru a garanta ireversibilitatea progreselor privind Mecanismul de Cooperarea si Verificare. Sfârșitul MCV nu înseamnă sfârșitul sau retragerea reformelor, ci înseamnă și mai multă cooperare. După sfârșitul acestui mecanism, cooperarea va continua. Tinerii ataşaţi de valorile democratice şi statul de drept sunt atuul dumneavoastră cel mai de preţ”, a declarat Jean Claude Juncker de la tribuna Parlamentului.

Președintele Comisiei Europene a mai afirmat că România se bucură de aceeaşi libertate de mişcare şi de a călători la fel ca ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, arătând că în Europa nu există ţări care să valoreze mai mult decât altele, că naţiunile sunt egale şi nu au existat niciodată ţări de mâna a doua.

Juncker s-a adresat în limba franceză parlamentarilor și a remarcat faptul că bogăţia României constă în cultura română, în intelectualii români, în cei care au participat la tragediile din secolul 20 prin curajul lor.

Președintele Comisiei Europene a salutat și împlinirea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, de care îşi aminteşte „cu emoţie”, şi a amintit că a fost alături de București pe calea apropierii de UE.

Comments

comments

SHARE
Previous article#10Mai: Regalitate şi Patriotism
Next articleAproape 70 de francize în 10 ani pentru AVBS Credit
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × three =