ASR Principele Charles al Țării Galilor devine Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai

Trimite și altora

Printul Charles DHC UBB ClujAlteța Sa Regală Principele Charles al Țării Galilor va deveni Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai. Propunerea acordării acestui titlu a venit din partea reprezentanților Facultății de Știința și Ingineria Mediului, ca semn de recunoștință pentru eforturile moștenitorului Coroanei britanice de a păstra comorile naturale ale Transilvaniei.

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc în cadrul unei ceremonii restrânse, găzduite de Universitatea Babeș-Bolyai. Alteța Sa Regală Principele Charles al Țării Galilor va rosti un scurt discurs de recepție și va primi însemnele noului titlu care îi este acordat de o universitate fondată în 1581 de către Regele Poloniei, Ștefan Bathory, care a fost și Principe al Transilvaniei.

Nu este pentru prima oară când moștenitorul Coroanei britanice se află la Cluj. În anul 2002, el a vizitat Castelul Banffy din Bonțida, refăcut de fundația Transylvania Trust inclusiv cu sprijinul său financiar.

Printre cei care au titluri onorifice oferite de universitatea clujeană se mai numără Majestatea Sa Regele Mihai I al României, Alteța Sa Serenisimă Hans Adam al II-lea, Principele Liechtensteinului, Papa Emerit Benedict al XVI-lea sau laureatul Premiului Nobel Stefan Hell.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 3 =