O autogrefă utilizată de un medic clujean schimbă practica stomatologică. Motivul pentru care străinii vin în număr mare la tratament în Cluj

Trimite și altora

prolidentUn medic stomatolog clujean, care a obținut doctoratul în regenerare osoasă, folosește o nouă tehnologie pentru a ușura refacerea pacienților săi după operație. Este vorba de o tehnică care presupune utilizarea unor factori de regenerare care sunt extrași din sângele fiecărui pacient. Aceștia ajută la refacerea mai rapidă și mai eficientă a celor care sunt operați. Această tehnică atrage foarte mulți turiști străini.

Doctorul clujean Paul Prodan, fondatorul clinicii Prolident, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniul regenerării osoase. Pasionat de fotografiile în natură, a observat că țesutul osos care alcătuiește coarnele cerbilor se dezvoltă mult mai rapid decât țesutul osos uman. De aceea, a căutat să aplice în domeniul stomatologic soluții menite să accelereze refacerea țesutului osos. După mai mulți ani de muncă, a decis să utilizeze o terapie dezvoltată în Occident și care este, de fapt, o autogrefă, după cum spune doctorul Paul Prodan. Este vorba de factori de creștere, care sunt extrași din sângele pacienților și care apoi sunt reinjectați în zona supusă operației, însă într-o concentrație mult mai mare decât cea care se regăsește în mod natural în sânge.

Utilizarea acestei terapii, împreună cu alți factori, i-a adus foarte mulți pacienți din străinătate, mai spune doctorul Paul Prodan. În ultimii ani, Clujul a devenit o destinație importantă nu doar pentru turismul stomatologic, ci și pentru cel bazat pe chirurgie estetică și pe oftalmologie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleASR Principele Charles al Țării Galilor devine Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai
Next articlePrincipele Charles al Țării Galilor a dezvăluit la Cluj de ce vine atât de des în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 5 =