O autogrefă utilizată de un medic clujean schimbă practica stomatologică. Motivul pentru care străinii vin în număr mare la tratament în Cluj

Trimite și altora

prolidentUn medic stomatolog clujean, care a obținut doctoratul în regenerare osoasă, folosește o nouă tehnologie pentru a ușura refacerea pacienților săi după operație. Este vorba de o tehnică care presupune utilizarea unor factori de regenerare care sunt extrași din sângele fiecărui pacient. Aceștia ajută la refacerea mai rapidă și mai eficientă a celor care sunt operați. Această tehnică atrage foarte mulți turiști străini.

Doctorul clujean Paul Prodan, fondatorul clinicii Prolident, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniul regenerării osoase. Pasionat de fotografiile în natură, a observat că țesutul osos care alcătuiește coarnele cerbilor se dezvoltă mult mai rapid decât țesutul osos uman. De aceea, a căutat să aplice în domeniul stomatologic soluții menite să accelereze refacerea țesutului osos. După mai mulți ani de muncă, a decis să utilizeze o terapie dezvoltată în Occident și care este, de fapt, o autogrefă, după cum spune doctorul Paul Prodan. Este vorba de factori de creștere, care sunt extrași din sângele pacienților și care apoi sunt reinjectați în zona supusă operației, însă într-o concentrație mult mai mare decât cea care se regăsește în mod natural în sânge.

Utilizarea acestei terapii, împreună cu alți factori, i-a adus foarte mulți pacienți din străinătate, mai spune doctorul Paul Prodan. În ultimii ani, Clujul a devenit o destinație importantă nu doar pentru turismul stomatologic, ci și pentru cel bazat pe chirurgie estetică și pe oftalmologie.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY